10 stvari koje treba da uradite kada počnete da koristite Instagram

Predstavljamo Vam 10 osnovnih saveta za početak rada na Instagramu, od kreiranja poslovnog naloga do korišćenja Instagram oglasa i interakcije sa Vašim pratiocima. Bilo da ste novi na platformi ili želite da poboljšate postojeću strategiju, ovi saveti će Vam pomoći da razvijete svoj brend na Instagramu.

Instagram je postao jedna od najpopularnijih platformi društvenih medija na svetu, sa preko milijardu aktivnih korisnika.

To je odličan način da se povežete sa prijateljima, porodicom, pa čak i brendovima.

Ali ako tek počinjete sa Instagramom, može biti neodoljivo shvatiti šta da radite.

10 stvari koje treba da uradite kada počnete da koristite Instagram.

1. Napravite poslovni nalog

Ako koristite Instagram za svoje poslovanje, trebalo bi da napravite poslovni nalog. Ovo će vam omogućiti pristup funkcijama koje nisu dostupne ličnim nalozima, kao što je Instagram Insights. Instagram Insights pruža podatke o vašim pratiocima, kao što su njihova starost, lokacija i pol. Ove informacije možete koristiti za kreiranje sadržaja koji se dopada vašoj ciljnoj publici.

2. Optimizujte svoj profil

Vaš Instagram profil je prva stvar koju će ljudi videti kada posete vašu stranicu, tako da je važno da ostavite dobar prvi utisak. Uverite se da je vaša profilna slika visokog kvaliteta i da predstavlja vaš brend. Vaša biografija treba da bude kratka i precizna, da objašnjava ko ste i šta radite. Ne zaboravite da uključite vezu do vaše veb stranice ili bloga.

3. Koristite hashtagove

Haštagovi su odličan način da doprete do šire publike na Instagramu. Kada koristite hešteg, vaš post će se pojaviti u rezultatima pretrage heštega, što olakšava ljudima da pronađu vaš sadržaj. Koristite relevantne hashtagove koji se odnose na vašu nišu ili industriju. Ne koristite previše hashtagova u jednom postu, jer to može učiniti da vaš post izgleda neželjeno.

4. Obljavljujte redovno

Doslednost je ključna kada je u pitanju Instagram. Trebalo bi da imate za cilj da objavljujete najmanje jednom dnevno, ali ne više od tri puta dnevno. Ovo će zadržati vaše pratioce angažovanim i pomoći vam da povećate svoju publiku. Uverite se da su vaši postovi visokog kvaliteta i vizuelno privlačni.

5. Uključite se u interakciju

Angažovanje je važno na Instagramu. Trebalo bi da odvojite vreme da odgovorite na komentare i poruke vaših pratilaca. Ovo će vam pomoći da izgradite odnos sa svojom publikom i pokažete da vam je stalo do njihovog mišljenja.

6. Koristite Instagram Story format

Instagram Story su odličan način da pokažete ličnost vašeg brenda. Možete da koristite Story da delite sadržaj iza scene, najavljujete nove proizvode ili svojim pratiocima date uvid u vaš svakodnevni život. Koristite hashtagove i oznake lokacije u svojim pričama da biste dosegli širu publiku.

7. Sarađujte sa drugim korisnicima

Saradnja sa drugim korisnicima Instagrama može vam pomoći da dosegnete širu publiku i izgradite odnose sa drugim brendovima. Možete da sarađujete sa drugim korisnicima tako što ćete organizovati poklone, preuzeti ili jednostavno označiti jedni druge u svojim objavama.

8. Koristite Instagram oglase

Instagram oglasi mogu vam pomoći da dosegnete širu publiku i promovišete svoje proizvode ili usluge. Možete da kreirate različite tipove oglasa, kao što su foto oglasi, video oglasi i oglasi u obliku vrteške. Koristite Instagram Insights da biste pratili učinak svojih oglasa i unosili izmene po potrebi.

9. Pratite svoju analitiku

Važno je da pratite svoju Instagram analitiku da vidite šta radi, a šta ne. Koristite Instagram Insights da pratite broj pratilaca, stopu angažovanja i druge važne pokazatelje. Koristite ove podatke da biste kreirali sadržaj koji odgovara vašoj publici.

10. Zabavi se

Konačno, ne zaboravite da se zabavite na Instagramu. Instagram je društvena platforma, pa je važno da budete društveni. Ne shvatajte sebe previše ozbiljno i uživajte u procesu izgradnje svog brenda na Instagramu.

 

U zaključku, ovo je 10 stvari koje treba da uradite kada počnete da koristite Instagram. Ne zaboravite da napravite poslovni nalog, optimizujete svoj profil, koristite hashtagove, dosledno objavljujete, komunicirate sa svojim pratiocima, koristite Instagram priče, sarađujete sa drugim korisnicima, koristite Instagram oglase, pratite svoju analitiku i zabavite se. Prateći ove savete, možete izgraditi snažno prisustvo na Instagramu i razviti svoj brend.

Ukoliko Vam je potrebna pomoć oko otvaranja Instagram profila, Kontaktirajte nas i rado ćemo Vam pomoći.

0 коментара

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Da li ste spremni da podignete prisustvo na Instagramu na viši nivo?

Naša inovativna usluga Vam pomaže da uštedite vreme i steknete više pratioca pomoću naše efektne taktike. Dozvolite nam da uradimo težak posao umesto Vas i damo Vašem poslu angažman koji zaslužuje.

Kontaktirajte nas sada i počnite danas!